Homepage Over ons Historiek

Historiek

In de toenmalige “stock” aan de Tabaert te Bilzen werd in 1998 Bilzen Verhuur boven het doopvont gehouden. Wat ooit begon als uitleen- of vriendendienst werd al snel een eigen dienst op zich. In die mate dat 1 breekhamer, 1 trilplaat, 1 doorslijper of 1 ... al gauw een heel verhuurgamma werd. Naast particuliere klanten vonden meer en meer aannemers hun weg naar de verhuur en een eerste verhuis diende zich op. Bilzen verhuur verhuisde naar naburige gemeente Munsterbilzen waar onder een grote uitbreiding van het verhuurgamma (remorken, compressoren, stroomgroepen, hoogtewerkers, ...) al snel ook deze bedrijfsterreinen te klein bleken.

Een nieuwe verhuis drong zich op en een locatie werd gevonden aan de Tongersestraat te Bilzen. Op die manier werden de 2 firma’s van zaakvoerder Ivo Palmaers terug herenigd. Verkoop, niet meer onder de in de volksmond gekende “stock”, maar als “Palmaers Vakhandel” en verhuur uiteraard onder “Bilzen Verhuur”. Gamma’s werden verder uitgebreid, korte occasionele verhuringen werden dikwijls langdurige huurcontracten, omzetcijfers werden verveelvuldigd, personeelsbestand werd stelselmatig verhoogd en er werd een derde firma opgericht onder de naam “Diatechnix” (te weten: herbezetten van diamant op diamantboren en herstellen van elektrische gereedschappen).

Een laatste en definitieve verhuis was niet uit te sluiten daar de verhuur door zijn meer dan 750 machines uit zijn voegen barstte. Zowel vakman, aannemer als particulier kan zijn gading vinden in ons ruim aanbod gaande van houtbewerkingsmachines tot grondwerkmachines, van stellingen tot metaalbewerkingsmachines, van hogedrukreinigers tot tuinmachines, ...

En zodoende zijn we nu definitief gevestigd op het industrieterrein aan de Industrielaan te Hoeselt. Hier staan we met onze gemotiveerde, jonge maar reeds ervaren ploeg van 11 mensen ten allen tijde paraat om u verder te helpen en de nodige uitleg te verschaffen.

Bosch
betafence
chicago-pneumatic
dewalt
festo
garnotec
makita
pgb-fasteners
saris
stanley
vynckier